jeugd

Vriendengroep, jeugdvereniging en catechisatie. Bij elkaar komen voor leuke activiteiten en leren uit de Bijbel.

Vriendengroep:
De naam zegt het al, een groep vrienden en vriendinnen vanaf 9 jaar die eens per maand bij elkaar komen voor een leuke activiteit. Dit is de ene keer iets creatiefs, de andere keer wordt er film gekeken. Natuurlijk staat gezelligheid en het met elkaar zijn bovenaan.

 

Jeugdvereniging:
Eens in de twee weken op vrijdag- of zondag avond komen drie groepen samen, de jeugd van 12-14 jaar, de 15 jarigen  en de 16+ groep. Onder leiding van enkele enthousiaste gemeenteleden is het programma van deze avond iedere keer weer anders.
De locatie wordt afgewisseld zowel in de kerk als bij iemand thuis. Diverse activiteiten worden georganiseerd.
De jeugdvereniging laat zich ook graag uitnodigen bij de mensen thuis. Bijvoorbeeld voor een lekkere maaltijd of als thuisbakkers bij gemeenteleden, met smaakvolle taarten als resultaat.

    

Een kort verslag van de jeugvereniging van 12-14 jaar: Om de week komen we op vrijdagavond bij elkaar. Samen verdiepen we ons in bijbelse onderwerpen en ondernemen we gezellige activiteiten. We wisselen dit af. We verdiepen ons in onderwerpen als: wat geloof ik nu eigenlijk, hoe kunnen we God zie in de wereld om ons heen. Wat zegt de bijbel over de tijd waarin we leven? We maken hierbij gebruik van materiaal van de HGJB. Daarnaast vieren we samen sinterklaasavond, houden we een tafeltennissen toernooi, bakken we iets lekker bij gemeenteleden, doen we jaarlijks mee aan cirkelslag en sluiten we het jaar af met een kamp. De groep bestaat uit ongeveer 15 jongeren.

 

Catechisatie:
Bijbelstudie voor jongeren vanaf 10 jaar. In verschillende leeftijdsgroepen is er wekelijks een samenkomst van drie kwartier om met elkaar God te leren kennen via diverse media en de Bijbel.

 

Belijdeniscatechisatie: